A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szaftos húsgombócok krémes, mustáros szószban: kukoricaliszttel készítve gluténmentesek is


Ezeket a mennyei húsgombócokat édes és pikáns mézes, mustáros szósz koronázza meg.


Különösen finomak lesznek a legegyszerűbb húsgombócok is akkor, ha mustáros szafttal tálalod őket. Az öntetbe kerül méz és citromlé is, így élvezheted a különböző karakterű ízek mesés harmóniáját.

Hozzávalók 4 személyre

A húsgombócokhoz
👉 50 dkg darált hús
👉 2 gerezed fokhagyma
👉 1 evőkanál kukoricaliszt
👉 1 hagyma
👉 1 tojás
👉 1 teáskanál füstölt paprika
👉 só
👉 bors
👉 olaj a sütéshez

A szafthoz
👉 3 dl tejszín
👉 2 dl víz vagy alaplé
👉 2 evőkanál dijoni mustár
👉 1 evőkanál méz
👉 0.5 citrom
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A húsgombóchoz a darált húst keverd el a reszelt hagymával és fokhagymával, add hozzá a tojást, a füstölt paprikát, a sót, a borsot és annyi kukoricalisztet, hogy jól gyúrható masszát kapj. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyi félig ellepi a golyókat, és oldalanként néhány perc alatt süsd őket aranyszínűre. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és tedd félre őket.

A mártáshoz egy serpenyőbe önts kevés olívaolajat, pakold bele a kisült húsgombócokat, öntsd fel alaplével vagy vízzel, és forrald fel. Ekkor add hozzá a tejszínt, a mustárt, a mézet, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, és gyöngyöztesd nagyjából tíz percig, amíg besűrűsödik. Tálald rizzsel, krumplival vagy zöldségekkel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések