A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Facsemetét loptak nagy értékben a balatoni zöldtolvajok


Balatoni faiskolából lopott el nagyobb mennyiségű facsemetét két férfi még októberben, akik ellen most a Kaposvári Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás miatt gyorsított eljárásban emelt vádat. 

A fiatalabb férfi először 2022 október közepén az éjjeli órákban jelent meg a sértett családja által működtetett faiskolában, ahonnan 50 darab kajszibarack facsemetét tulajdonított el jogtalanul, és ezzel közel 150.000,-Ft kárt okozott.

A férfit 2022 október végén kereste fel idősebb társa azzal, hogy neki is facsemetékre lenne szüksége. A vádlottak ezután már közösen, a sötétedést bevárva keresték fel a faiskolát, ahol a kerítésen átmászva összesen 35 darab facsemetét húztak ki a földből, amiket ezután az autójukba pakoltak és távoztak a helyszínről. A siófoki járőrök azonban a közelben intézkedés alá vonták őket, és a lopott facsemetéket megtalálták.

A Siófoki Járási Ügyészség a vádlottakat gyorsított eljárásban állította a Siófoki Járásbíróság elé, ahol a 2022. december 14. napján megtartott tárgyaláson a két férfit a váddal egyezően mondták ki bűnösnek, és a fiatalabb férfit felfüggesztett fogházbüntetésre, míg idősebb társát pénzbüntetésre ítélték. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések