A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Súlyosan megverte a gyermekeivel békésen sétáló embert Pétervásárán


Börtönbe is kerülhet az elkövető. 

Az Egri Járási Ügyészség  több súlyos testi sértés bűntette miatti bűnügyben emelt vádat a napokban – tájékoztatta portálunkat dr. Gubala Ádám Miklós, a Heves Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivő ügyésze.

A vádhatóság súlyos testi sértés bűntettével vádol egy 22 éves férfit, aki tavaly decemberben Ivádon bántalmazta édesanyja volt élettársát, akit testszerte többször megütött és megrúgott. A sértett a támadás során bordatörést szenvedett.

Az ügyészség a férfival szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Másik ügyről is beszámolt a helyettes sajtószóvivő ügyész. Mint írta, a járási ügyészség vádirata szerint a 23 éves férfi 2020 telén, Pétervásárán sétált ismerősével, akivel közölte, hogy valakit meg fog ütni. A vádlott minden ok nélkül odalépett az utcán a két gyerekével sétáló sértetthez, akit ököllel ütni kezdett. A gyerekek ijedtünkben elszaladtak, de a támadó kitartóan folytatta a sértett bántalmazását mindaddig, amíg a vádlott ismerőse – aki miután a gyerekek után futott és őket biztonságba helyezte – vissza nem tért a helyszínre és véget vetett a bántalmazásnak. A terhelt ezt követően futva elmenekült a tetthelyről. A sértett súlyos kézsérüléseket szenvedett, melyek gyógytartama 14 hét volt.

Az ügyészség arra tett mértékes indítványt, hogy amennyiben a magáról megfeledkező férfi az előkészítő ülésen a bűnösségét beismeri, a bíróság vele szemben 10 hónap börtönt és 1 év közügyektől eltiltást szabjon ki. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések