A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jelzett a szén-monoxid érzékelő Kunmadarason


Jelzést adott a szén-monoxid-érzékelő hétfő este Kunmadarason, a Nagy Imre utcában. 

Az eset idején az ingatlan fürdőszobájában egy bojler és egy gázkonvektor üzemelt. A karcagi hivatásos tűzoltók a jelzéskori állapotok visszaállítását követően műszerükkel kimutatták a fürdőszobában a mérgező gáz jelenlétét, ezért értesítették a gázszolgáltatót. Az ingatlanban összesen 4 ember él, egyiküket a mentők kórházba szállították.

Ez az eset is rávilágít arra, mennyire fontos, hogy az ingatlanokban legyen szén-monoxid-érzékelő. Egy ilyen, néhány 1000 forintért megvásárolható készülék hosszú évekre garantálja otthonunk biztonságát. Sokat tehetünk a hasonló esetek megelőzéséért, ha legalább évente felülvizsgáltatjuk a fűtőberendezéseinket szakemberrel. Emellett javasolt rendszeresen ellenőriztetni a kéményeket, a katasztrófavédelem térítésmentesen végzi ezt a munkát a megye valamennyi településén, a családi házak tulajdonosainak azonban ezt kérni kell. A gázkészülékek kéményét javasolt kétévente átvizsgáltatni  – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések