Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sajtos krumplipüré sütőben készítve: ropogósra sül a teteje


A legegyszerűbb krumplipüré is finomabb lesz, ha a tetejére sajtot reszelsz, és sütőben pirítod ropogósra.


A sütőben sült, sajtos krumplipüré krémes, fűszeres, és sokféle étel mellé megy jól. Kínálhatod sültekhez, bundázott húsokhoz és zöldségekhez is. Egy semlegesebb és karakteresebb ízű típust is keverj bele.

Hozzávalók 4 személyre

👉 15 dkg cheddar sajt
👉 15 dkg trappista sajt
👉 15 dkg tejföl
👉 8 krumpli
👉 1 evőkanál vaj
👉 0.5 dl tej
👉 só
👉 bors
👉 szerecsendió

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, kockázd fel, és sós vízben főzd puhára. Amikor kész, szűrd le. Add hozzá, a tejet, a vajat, a tejfölt, szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval, és krumplinyomóval pürésítsd. Ezután tedd féle, és várd meg, amíg kihűl: erre azért lesz szükség, hogy a sajt ne olvadjon meg azonnal, amikor belekevered.

A sajtok felét reszeld le, a másik felüket kockázd fel. A már legalább langyosra hűlt krumplipüréhez keverd hozzá a sajtkockákat és egy keveset a kétféle reszelt sajtból is. Egyengesd el egy tepsiben, majd szórd rá a kimaradt reszelt sajtot. 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt süsd pirosra és ropogósra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések