A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Reuters: Orbánnak fel kell adnia az illiberális álmokat


A hírügynökség publicistája szerint a brüsszeli pénzek nélkül Orbánnak be kell fejeznie populista gazdaságpolitikáját.   

A magyar miniszterelnök a következő évben barátokat próbál majd szerezni az Európai Unióban – vette fel  véleménycikkében Pierre Briancon, a Reuters hasábjain. Mint fogalmazott, szerinte a „Canossa-járás elkerülhetetlen, hiszen a pandémia és az ukrajnai háború megtépázta a magyar gazdaságot”.

„Orbán, az erős ember”

Mint Briancon fogalmaz: „Orbán, az erős ember az Unió 13 milliárd eurónyi forrása nélkül nem tudja megfordítani a kedvezőtlen trendet, hiszen a nemzetközi befektetők nem tolakodnak a magyar állampapírokért”. Ugyanis

a Reuters szerzője szerint a brüsszeli pénzek nélkül Orbánnak be kell fejeznie populista gazdaságpolitikáját

és az ársapkák már eddig is a piaci viszonyok eltorzulásához és áruhiányhoz vezettek.

„Orbán népszerűsége már nem töretlen hazájában”

„Az összes uniós forrás megszerzéséhez a miniszterelnöknek teljesítenie kell az EU felé tett vállalásait, és bizonyítania kell, hogy a pénzek nem a Fideszhez közeli üzletemberek zsebébe vándorol” – tette hozzá. „Orbán népszerűsége már nem töretlen hazájában, és a gazdasági káosz miatt nőni fog a nyomás, hogy lemondjon illiberális álláspontjáról” – zárta.

Érdekesség a Reuters szerzőjének írása kapcsán, hogy véleményével részben ellentétben Tölgyessy Péter, volt SZDSZ-es politikus szerint eközben

akár tetszik, akár nem a baloldalnak, világpolitikai tényező lett.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések