A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így reagáltak az ellenzéki pártok Orbán Viktor sajtótájékoztatójára


A DK szerint a kormányfő elvesztette az irányítást Magyarország sorsa felett. 

Szerda délelőtt nemzetközi sajtótájékoztatót tartott Orbán Viktor. 2023-ban a legfontosabb az lesz, hogy kimaradjunk a háborúból, decemberre 10 százalék alatti legyen az infláció – mondta a kormányfő, aki kiállt a babaváró hitel fenntartása mellett és arról beszélt: a kormány megtárgyalja azt a javaslatot, hogy 30 évre emelkedjen azon nők körében az szja-mentesség, akik gyereket vállalnak. Erről bővebben ide kattintva olvashat.

DK: Orbán Viktor elvesztette az irányítást Magyarország sorsa felett

Orbán Viktor nem beszélt szerdai sajtótájékoztatóján az emberek mindennapi problémáiról, mégpedig azért, mert nem tudja megoldani őket, elvesztette ugyanis az irányítást Magyarország sorsa felett – kommentálta a Demokratikus Koalíció (DK) árnyékkormánya a miniszterelnök Kormányinfón elmondott szavait közleményben.

Molnár Csaba, a DK árnyék-kancelláriaminisztere az MTI-hez eljuttatott reagálásában azt írta, Orbán Viktor sajtótájékoztatója egyértelművé tette, hogy az ország semmilyen fordulatra nem számíthat a kormánytól: marad az elmúlt 12 év „orbáni politikája, amely tönkretette Magyarországot és megélhetési válságba taszította a családokat”. 

Amíg Orbán marad, addig marad a válság is, és minél tovább marad, annál nagyobb lesz a baj

– fogalmazott az ellenzéki politikus. A DK szerint Orbán Viktor azért nem beszélt az emberek mindennapi problémáiról – úgy mint Európa legmagasabb élelmiszerárairól, az „orbáni infláció” által okozott gazdasági károkról, a hétszeres rezsiemelésről, az üzemanyagárak emelkedéséről vagy a tönkretett oktatásról és egészségügyről –, mert nem tudja megoldani őket.

Momentum: Magyarországnak egy felelős és hozzáértő kormányfőre és kormányra van szüksége

Magyarországnak  felelős és hozzáértő kormányfőre és kormányra van szüksége – kommentálta a Momentum a miniszterelnök szerdai nemzetközi sajtótájékoztatóján elhangzottakat az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Fidesz nem mondott igazat, a saját választóinak is hazudott, és soha nem látott káoszkormányzást hajtott végre az elmúlt évben is

– fogalmaztak. A Kormányinfón szerintük a magyar miniszterelnök ismét másra mutogatott, és nem vállalta a felelősséget azért, hogy Magyarország az elmúlt évtizedek egyik legnehezebb időszakát éli. Egyszerre megdöbbentő és kétségbeejtő, hogy Orbán Viktor hosszú percekig beszélt a szerinte „rendkívüli teljesítményekről”, de egy szót sem ejtett a hazánkat sújtó gazdasági és megélhetési válságról – értékeltek.

Jobbik: az Orbán-kormány miatt volt 2022 a legnehezebb év a rendszerváltás óta

Az Orbán-kormány miatt volt ez az év a legnehezebb a rendszerváltás óta Magyarországon – így kommentálta a Jobbik a miniszterelnök szerdai nemzetközi sajtótájékoztatóját.

Az ellenzéki párt szerint a Kormányinfó előrevetítette, mire lehet számítani a magyar kormánytól 2023-ban: „hazugságra és még több hazugságra, felelős kormányzásra, döntéshozatalra pedig továbbra sem”.

Azt írták: aki arra számított, hogy a kormányfő az év végéhez közeledve számot vet, szembenéz azzal a ténnyel, hogy a kudarcos válságkezelésük, az elhibázott gazdaságpolitikájuk csődközelbe juttatta az országot és a magyar embereket, annak csalódnia kellett. 

Egy normális országban a kormány nem zsigereli ki az embereket,

nem vérezteti ki az önkormányzatokat és a legfontosabb, egy normális országban a kormányfő nem hazudik” – fogalmaztak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések