A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rántott sajt zöldfűszeres bundában: így biztos, hogy nem folyik ki a panírból


A zöldfűszeres bundában sült rántott sajt tökéletes hétvégi ebéd lehet.


A rántott sajt zöldfűszeres bundában is fantasztikus. Bármilyen típusú sajtból készítheted, a trappistának éppolyan jól áll a ropogós panír, mint a karakteresebb ízű fajtáknak. Néhány egyszerű trükkel azt is megakadályozhatod, hogy a töltelék kifolyjon a bundából.

Hozzávalók 4 személyre

👉 40 dkg gouda (vagy bármilyen más) sajt
👉 15 dkg zsemlemorzsa
👉 5 dkg liszt
👉 1 dkg tojás
👉 1 evőkanál reszelt parmezán
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 1 teáskanál oregánó
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 1 teáskanál szárított petrezselyem
👉 0.5 dl tej
👉 só
👉 bors
👉 bő olaj a sütéshez

Elkészítés:

A sajtot vágd hasábokra, és mártsd tejbe, hogy könnyebben tapadjon rájuk a bunda. A lisztet keverd el sóval és a borssal, a tojásokat villával enyhén verd fel, és szórd bele a reszelt parmezánt, a zsemlemorzsához pedig add hozzá a szárított zöldfűszereket. A sajtrudakat forgasd meg a szokott módon lisztben, tojásban és zsemlemorzsában, majd ismételd meg a műveletet, hogy dupla réteg panír kerüljön rájuk. Tedd a bepanírozott sajtokat két-három órára a mélyhűtőbe. Amikor már jól megdermedtek, egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyi félig lepi el a darabokat. Tedd a sajtokat a forró olajba, és oldalanként három-négy perc alatt süsd őket ropogósra. Egyszerre ne tegyél sokat az olajba, hogy le ne hűtsék. Ha készen vannak, papírtörlőre szedd őket, ami felitatja a felesleges zsiradékot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések