A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Podoljak: Lukasenka öngyilkos ítéletet írna alá saját magának, ha Belarusz részt venne a háborúban


Az ukrán elnöki tanácsadó szerint az orosz elnök nincs abban a helyzetben, hogy feltételeket szabjon bárkinek is, de még mindig reméli, a háborút a saját feltételei szerint fejezi be. 

Vlagyimir Putyin Minszkben nyomást gyakorol Lukasenkára Ukrajna szárazföldi megszállása érdekében – címmel jelent meg cikk az Unianon. Ebben Mihajlo Podoljak kijelentette, a háborúban való közvetlen részvétellel Lukasenka öngyilkos ítéletet írna alá saját maga számára. Az ukrán elnök tanácsadója szerint az orosz elnök nincs abban a helyzetben, hogy feltételeket szabjon bárkinek is, de még mindig reméli, a háborút a saját feltételei szerint fejezi be. „Egy intellektuálisan gyenge és a valóságtól teljesen elszakadt ember” – fogalmazott.

Putyin és Lukasenka közelgő minszki találkozóját kommentálva Podoljak elmondta, a találkozó napirendje teljesen banális: az offenzíva maximális támogatása Belarusz részéről, bármilyen formában, ami lehet tájékoztató kampány, kiképzési gyakorlat vagy akár szárazföldi invázió is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések