A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Na ebből lesz majd visítás: állatszemeket küldtek a budapesti ukrán nagykövetségre


Több külföldi ukrán nagykövetség állatszemeket tartalmazó „véres csomagokat” kapott, köztük a budapesti képviseletük is – közölte az ukrán külügyminisztérium.


Ahogy a Blikk is megírta, először Spanyolországban adtak hírt róla, hogy rejtélyes levélbombákat küldtek a madridi ukrán nagykövetségre. Nem sokkal később kiderült, hogy öt ilyen levelet több helyszínre küldtek: a Torrejon de Ardozban található katonai légi bázisra, valamint egy zaragozai fegyvergyártó céghez, a spanyol védelmi minisztériumba is és a madridi amerikai nagykövetségre is.

"Továbbra is éri fenyegetés az ukrán nagykövetségeket és konzulátusokat.

A spanyolországi terrortámadás után véres csomagok érkeztek a magyarországi, hollandiai, lengyelországi, horvátországi, olaszországi, ausztriai ukrán nagykövetségekre, a nápolyi és krakkói főkonzulátusokra, valamint a brünni konzulátusra. A csomagok állati szemeket tartalmaztak. Magukat a csomagokat jellegzetes színű folyadékba áztatták, és ennek megfelelő szaguk volt. Vizsgáljuk a küldemény jelentését."

A nagykövet vatikáni rezidenciájának bejáratát megrongálták, a kazahsztáni nagykövetségre bombatámadásról érkezett bejelentés, amit később nem erősítettek meg.

Az USA-ban lévő nagykövetség egy Ukrajnával kapcsolatos kritikát megfogalmazó cikk fénymásolatát tartalmazó levelet kapott, és a legtöbb borítékhoz hasonlóan ez a levél is egyidejűleg érkezett az európai országok területén kézbesített levelekkel.

„Okkal feltételezhetjük, hogy az ukrán nagykövetségek és konzulátusok jól megtervezett terrorkampánya és megfélemlítése zajlik. Mivel nem tudják megállítani Ukrajnát a diplomácia frontján, megpróbálnak megfélemlíteni minket. Azt azonban máris kijelenthetem, hogy ezek a próbálkozások hasztalanok. Továbbra is hatékonyan fogunk dolgozni Ukrajna győzelméért” – hangsúlyozta Dmitro Kuleba külügyminiszter.

Az ukrán diplomaták továbbra is sikeresen dolgoznak Ukrajna védelmi képességeinek megerősítésén és az ukránok számára a tél túléléséhez szükséges energetikai felszerelések biztosításán.

Az ukrán fél együttműködik a külföldi országok rendfenntartó szerveivel a fenyegetések kivizsgálása, az érintettek azonosítása és felelősségre vonása érdekében.

Dmitro Kuleba megbízására minden ukrán nagykövetséget és konzulátust fokozott biztonsági intézkedések alá helyeztek.

„Felszólítjuk a külföldi kormányokat, hogy a diplomáciai kapcsolatokról szóló bécsi egyezménynek megfelelően garantálják az ukrán diplomáciai intézmények maximális védelmét"
- írta Ukrajna magyarországi nagykövetsége a Facebookon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések