A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mézes-vajas kekszek fahéjjal: ezekkel töltsd tele a karácsonyi sütisdobozt


Hamisítatlan adventi ropogtatnivaló az illatos mézes-vajas keksz fahéjjal megbolondítva.


Karácsony közeledtével egyre szívesebben sütünk, és ezek az omlós mézes-vajas kekszek tökéletesek erre a célra. Fém sütisdobozba téve sokáig puhák maradnak, így akár ajándék is válhat belőlük, de kávé, tea mellé falatozni is nagyon jólesik őket.

Hozzávalók 4 személyre

👉 18.5 dkg liszt
👉 6 dkg vaj
👉 4 evőkanál méz
👉 2 evőkanál kristálycukor
👉 2 evőkanál porcukor
👉 2 teáskanál fahéj
👉 2 kávéskanál sütőpor
👉 1 kávéskanál őrölt gyömbér

A forgatáshoz
👉 2 evőkanál kristálycukor
👉 1 kávéskanál fahéj

Elkészítés:

A vajat, a mézet és a kétféle cukrot olvaszd össze egy lábosban. Amikor már egynemű, húzd le a tűzről, és hagyd egy kicsit kihűlni. Ha már langyos, add hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a fűszereket, és dolgozd jól össze. Kiskanállal halmozz belőle diónyi darabokat egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és lapogasd le őket korong alakúra. Hagyj köztük elegendő helyet, mert sütés közben még nőni fognak. 220 fokos sütőben öt perc alatt süsd őket aranyszínűre. Ha készen vannak, még forrón forgasd a kekszeket fahéjas cukorba, és hagyd kihűlni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések