Hirdessen itt

Még a szart is beveti az ellenzék Jászberényben


Emberi ürüléket kentek egy lakás ajtajára a jászberényi időközi kampányában.

Még másfél hónap van a jászberényi időközi választásig, de máris durvul, sőt bűzölög a kampány, ismeretlen tettesek összekenték egy, a jobbikos Budai Lórántot bíráló közismert személy lakásajtaját fekáliával.

Emberi ürülékkel kenték be a jászberényi időközi önkormányzati választás egyik indulója édesanyjának a lakásajtaját. A hölgy a lányához – Nagy Tímea szociális munkás és független időközi polgármesterjelölthöz hasonlóan – 2019-ben nagy és hathatós támogatója volt Budai Lóránt akkori jobbikos polgármester-jelöltnek, ám egy nappal ajtaja összekenése előtt egy Facebook-bejegyzésében csalódását fejezte ki Budai polgármesteri tevékenységét illetően. A nő új politizálási hangnemet, példás városvezetői stílust várt Budaitól, illetve hogy Jászberény majd a fejlődés pályájára áll.

DK-s fúrta meg az MSZP-ssel szövetkező jobbikost

Az időközi választást január 15-én bonyolítják le Jászberényben, miután október 17-én, Gedei József DK-s ex-alpolgármester indítványozására a képviselőtestület feloszlatta önmagát.

A város élén a jobbikos Budai Lóránt polgármester áll, aki MSZP-s alpolgármesterével szimbiózisban irányította a várost, ám kisebbségbe szorult az őt támogató egyesült ellenzékkel. Ugyanis a Gyurcsány-párti Gedei József elhagyta a Közösen Jászberényért Egyesület koalícióját.

Akkor és utóbb is számon kérte Budai döntéseit, például hogy egy rendezvényközpont botrányos építtetése során miért fizetett ki a kivitelezőnek 300 millió forintot azután, hogy tudta, a szerződést fel fogják bontani, illetve hogy a minőségi követelmények áthágására, hibás teljesítésekre alapozva vissza lehetett volna tartani a pénzt.

A DK-s Gedei József (aki régebben már volt polgármester Berényben) az oszlatás után értésre adta, nem indul jelöltként az időközin; oszlatás kapcsán sem a polgármesteri szék lebegett a szeme előtt, a város érdekét tekintette. Bejelentette azt is, hogy az általa vezetett helyi DK a 2019-es gyakorlattal szemben nem fogja támogatni Budai Lórántot abban, hogy újraválasszák Jászberény első emberének. Választóikra bízzák, kire voksolnak majd. Gedei a minap a HírTV-nek nyilatkozott:

Budai alkalmatlan. Politikája helytelen és káros Jászberényre.”


A Fidesz jelöltje a helybeli kórház orvos-igazgatója

Pócs János egyéni országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) a Mandinernek vasárnap elmondta: „a Fidesz két közvéleménykutatást is készített az utóbbi hetekben Jészberényben, melyekből kiderül,

az emberek több mint 70 százaléka váltást akar a város élén,

olyan új polgármestert, aki nem a pártpolitikai csatározások folytatását akarja, de rátermett a vezetésben és békét teremt a lakosság körében” – fogalmazott.

„Nos, Besenyi Orsolya, Jászebrényi Szent Erzsébet Kórház orvosigazgatója, a covidosztály volt vezetője pont ilyen. Függetlenként, de a Fidesz-KDNP támogatásával indul” – tette hozzá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések