A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Krémes rakott karfiol darált hússal egybesütve: jó tejszínesen a legfinomabb


A krémes, darált húsos rakott karfiol akkor a legfinomabb, ha bőségesen öntöd nyakon tejszínnel.


A tejszínes rakott karfiol sok-sok darált hússal kiadós és egészséges egytálétel. Legjobb akkor lesz, ha a karfiolt blansírozod előtte: ez azt jelenti, hogy öt percig forrald, majd szűrd le, és tedd jéghideg vízbe. Így őrzi meg a roppanós állagát.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg darált hús
👉 7.5 dkg reszelt sajt
👉 3 dl tejszín
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 kis fej karfiol
👉 1 csésze rizs
👉 1 hagyma
👉 tojás
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 1 teáskanál borsikafű
👉 só
👉 bors
👉 olaj
👉 vaj és zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, mosd meg, majd dobd forrásban lévő sós vízbe. Főzd öt percig, szűrd le, tedd jéghideg vízbe, és így hűtsd le.

A felaprított hagymát olajon futtasd meg, add hozzá a zúzott fokhagymát, pirítsd együtt egy percig, majd keverd hozzá a darált húst. Sózd, borsozd, szórd meg kakukkfűvel és borsikafűvel, és pirítsd fehéredésig. A rizst sós vízben főzd puhára, és keverd össze a kisült hússal.

Egy tepsi alját kend ki vajjal, és szórd meg zsemlemorzsával. Egyengesd el rajta a húsos rizst, és fedd be a karfiolrózsákkal. A tejszínt keverd el a tojással és a reszelt sajt felével, öntsd a karfiolra, hogy mindenhol jól átjárja, szórd meg a tetejét a maradék sajttal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Fél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd további tíz percig, hogy a sajt ropogóssá váljon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések