A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Krémes, majonézes kukoricasaláta a szilveszteri sültek mellé - Egyszerű és villámgyorsan elkészül


A kukoricasalátát 10 perc alatt összedobod, és képtelenség vele melléfogni. Akkor az igazi, ha van időd a hűtőben pihentetni, hogy az ízek összeérjenek.


A különféle majonézes saláták családi és baráti összejövetelek nagy kedvencei, így a szilveszteri parti sem múlhat el nélkülük. A kellemesen édeskés kukoricás változatot sonkával is érdemes gazdagítani. Ugyanolyan jó választás hidegtálra, mint főfogások mellé köretként. Kukoricakonzervből a salátát percek alatt összeállíthatod, de érdemes a hűtőben pihentetni.

Hozzávalók

👉 1 doboz kukorica (konzerv)
👉 10 dkg sonka
👉 1 db vöröshagyma
👉 4 evőkanál majonéz
👉 2 dl tejföl
👉 2 teáskanál porcukor
👉 1 teáskanál mustár
👉 1 csipet bors
👉 só
👉 citromlé

Elkészítés:

A kukorica levét öntsd le, és csepegtesd le. A hagymát pucold meg, majd vágd apróra, és a sonkát is szeleteld fel.

Egy tálban készítsd el az öntetet, azaz keverd össze a tejfölt a majonézzel, a mustárral, a citromlével, a cukorral, a sóval, a borssal. Kóstold meg, ha szükséges, adj még hozzá ízesítőt.

A kukoricát a sonkával és a hagymával együtt tedd az öntethez. Óvatosan forgasd össze. Néhány órán át pihentesd a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések