A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kimattolta Putyin az amerikai hírszerzést, több mint száz rakétával cáfolt rá a kijelentésükre


Hamar homályba veszhet az NSA igazgatójának egyik legutóbbi megfejtése a háborúról. 

Avril Haines, az Egyesült Államok hírszerzésének igazgatója az elmúlt napokban jelentette ki az orosz-ukrán háború kapcsán, hogy

az amerikai hírszerzés adatai szerint enyhülni fognak a harcok a következő hónapokban,

valamint arra is kitért, szerinte Putyint meglepte, hogy az orosz hadsereg nem tudott nagyobb sikereket elérni Ukrajnában.

Haines felvetésével látszólag ellentétben, hétfőn több mint száz rakétát zúdított Ukrajnára Oroszország.
Ukrajna nagy részében légiriadó volt, Kijevben tömegek menekültek a metróállomásokra, kritikus infrastruktúrákat értek támadások.

A Hír TV Háború Ukrajnában című műsorában hétfőn Demkó Attila biztonságpolitikai szakértő értelmezte az elmúlt napok diplomáciai mozgásait. Mint fogalmazott:

beszélni kell Vlagyimir Putyinnal, bármit is tett.

Az, hogy most ennyire előjönnek a nemzetközi diplomáciában azok a javaslatok, hogy »üljünk le, tárgyaljunk«, amögött valószínűleg vannak olyan tények is, hogy például van-e elég amerikai lőszer vagy nyugat európai lőszer az átadott eszközöknek. Valójában mekkora a nyugat-európai gazdaságon a nyomás. Tehát ez egy komplex kép, túlmutat talán a pillanatnyi háborús helyzeten, amelyben Ukrajna jól áll. De az kérdés, hogy két vagy három hónap múlva is így fog-e állni. (...) Ezt a kérdést nemcsak az amerikaiak mondják, hanem politikai, katonai és szakértői szinten is” – ismertette a jelenlegi helyzetet Demkó Attila.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések