A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Keményebb fellépést követelnek Magyarország ellen a Soros-szervezetek az EU-tól


A szervezetek a tagállami pénzügyminiszterektől követelik az Ecofin döntés előtt a megregulázásunkat. 

Érdekes nyílt levelet publikáltak a Transparency International weboldalán. A levélben a Gazdasági és Pénzügyi Tanácsban résztvevő pénzügyminisztereket arra kérik, hogy

támogassák az uniós források felfüggesztésére irányuló javaslatot,

mivel szerintük „a kormány továbbra is az uniós értékek aláásására törekszik”. Le is írják, hogy pontosan mit akarnak: „Arra kérjük önöket, hogy szavazzák meg a Bizottság feltételességi mechanizmusra vonatkozó javaslatát, amelynek célja a Magyarországnak szánt 7,5 milliárd euró felfüggesztése”.

Arcpirító Sorosék indoklása

A levélben leírják, hogy 

a magyar jogállamiság hanyatlásának bizonyítékai évek óta ismertek”.

„Az Európai Parlament 7. cikk szerinti jelentései, a Tanács 7. cikk szerinti meghallgatásai, az Európai Bizottság jogállamisági jelentései és az értékalapú jogsértések, valamint más nemzetközi szervezetek és a civil társadalom által összegyűjtött jelentések és bizonyítékok az évek során többször is tanúsították, hogy Magyarországon rendszerszintű és mélyen gyökerező jogállamisági problémák vannak. Az elmúlt évtizedben a magyar kormány elnyomta a bíróságokat, aláásta a média függetlenségét és pluralizmusát, démonizálta a nem kormányzati csoportokat és kriminalizálta egyes törvényes tevékenységeiket, csorbította a tudományos szabadságot, megsértette a migránsok, az LMBTIQ+ és a nők jogait, miközben továbbra is részesült uniós pénzekből” – írták.

Kifejtik, hogy a Magyar Helsinki Bizottság, a K-Monitor és a Transparency International Magyarország is

úgy találta, hogy a magyar kormány által teljesített 17 korrekciós intézkedés nem elégséges.

Készségesek a Soros-szervezetek

Érdekes még a levél aláírása és az „elköszönés” is: 

Készen állunk arra, hogy bármilyen további információval szolgáljunk”

– írták készségesen a levél végén a Soros-szervezetek. Érdemes még egy pillantást vetni az aláírókra is, a Soros-hálózat apraja-nagyja itt van: a Human Rights Watch, akik még 2020-ban is meg akarták büntetni Magyarországot (és amivel kapcsolatban még 2018-ban úgy nyilatkozott Soros György, hogy az egyik leghatékonyabb szervezet, amelyet támogat), az International Federation for Human Rights, (amelyet a honlapja szerint szintén támogat az Open Society Foundations), a Helsinki Bizottság (amit szintén Soros pénzzel), az Open Society Foundations maga, amely a Soros-birodalom közepe, a RECLAIM, a Reporters Without Borders (amely már 2018-ban is követelte a hetes cikk szerinti eljárást) illetve a Transparency International, amely szintén Soros által támogatott.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések