Két lánnyal is végezni akart a tini, nem bírta elviselni, hogy el akarták hagyni. 

Egészen döbbenetes ügy végére tett pontot a minap a bíróság – immár másodfokon is. 12 évet kapott az a most húszéves budapesti fiú, aki szakítás helyett megpróbálta megölni a barátnőjét. Ezzel azonban nem ért véget a történet. A fiatal a házi őrizetben újabb lánnyal jött össze, akit ugyancsak életveszélyesen megsebesített. Ezt követően az ügyvédje hiába kért enyhítést.

A most elítélt fiú mindössze 16 volt, amikor az első emberölést majdnem elkövette. Miután többször bántalmazta fiatal jegyesét, a lány szakítani akart vele. Ekkor – 2018 márciusában – elcsalta őt Budapest IX. kerületébe, a Ráckevei-Duna-ághoz, majd a töltésről, közel 5 méter magasságból a fagypont közeli hőmérsékletű vízbe lökte. Amikor a lány kimászott a vízből, összekaszabolta egy vágóeszközzel, majd magára hagyta meghalni. A lány szerencsére fel tudta hívni az egyik barátnőjét, aki értesítette a mentőket és a rendőröket is. Az áldozat életét sikerült megmenteni, a fiút pedig őrizetbe vették. Végül bokájára szerelt nyomkövetővel házi őrizetbe került, ám ez sem állította meg, hogy újra lecsapjon egy másik lányra.

A fiú a házi őrizet ellenére a neten összeismerkedett egy fiatalkorú lánnyal, aki többször meglátogatta őt, ám ennek a kapcsolatnak is szakítás lett a vége. A fiú ekkor ugyanúgy kiakadt, mint az első alkalommal, és újabb szörnyű tettre készült. Levágta a bokájáról a nyomkövetőt, és 2018 augusztusában szüleinél felkereste a lányt. Itt annak édesanyjával szóváltásba keveredett, akit négy alkalommal mellkason, illetve alkaron szúrt, a volt barátnőjét először mellbe szúrta, majd további kilenc alkalommal testszerte megszurkálta. Mindkettejük életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg csupán.

A késelő ellen végül 2020-ban emeltek vádat, majd a Fővárosi Törvényszék előre kitervelten, különös kegyetlenséggel és több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletében és más bűncselekményekben bűnösnek monda ki, és 12 év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre, valamint 8 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte. Az ítélet ellen mindkét fél fellebbezett: az ügyészség súlyosbítást, a védelem enyhítést kért. A Fővárosi Ítélőtábla végül az elsőfokú ítéletet hagyta helyben - írja az ügyészség.