Az avokádós tonhalsalátában az ízek csodás harmóniában vannak egymással. Finomabb, ha van ideje összeérni.
Ha izgalmasabbá, változatosabbá tennéd a tonhalsalátát, rakj hozzá avokádót! Egyszerre egészségesebb és ízletesebb lesz tőle a könnyed fogás. Eheted önmagában akkor is, ha diétázol. Ha nem számolod szigorúan a kalóriát, mehet szendvicsbe, esetleg tésztát is keverhetsz hozzá.
Hozzávalók
A salátához
👉 20 dkg konzervtonhal
👉 1 db avokádó
👉 1 db uborka
👉 1 fej lila hagyma
Az öntethez
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 1 evőkanál citromlé
👉 só
👉 bors
👉 chili
Elkészítés:
A tonhalat csepegtesd le, egy villával törd össze, és rakd nagyobb salátástálba. Add hozzá a kockákra vágott avokádót, a felszeletelt uborkát és a lila hagymát.
Az öntethez egy kis edényben keverd össze az olívaolajat, a citromlevet, a sót és a borsot, majd öntsd le vele a tonhalas keveréket. Ha szereted, chilit is szórhatsz hozzá. Óvatosan forgasd össze, és kóstold meg. Ha szükséges, dobj még hozzá fűszert.
0 Megjegyzések