A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Joghurtban pácolt fűszeres csirkeszárnyak: szinte magától leválik a csontról a hús


A joghurtos csirkeszárnyakkal alig van munka: csak pácold be őket, és néhány óra múlva sütőben pirítsd ropogósra.


A csirkeszárnyak joghurtos pácban pihentetve is ellenállhatatlanok. Az omlós húst fűszeres kéreg vonja be, amely sütőben sül, és tényleg alig van vele munka, hiszen amíg készül, nyugodtan foglalkozhatsz mással.

Hozzávalók 4 személyre

👉 1 kg csirkeszárny
👉 25 dkg natúr joghurt
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 1 dl olívaolaj
👉 1 teáskanál currypor
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 mokkáskanál kurkuma
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat sózd be, majd forgasd össze a joghurttal, szórd meg curryporral, pirospaprikával, kurkumával és borssal, reszeld rá a fokhagymagerezdeket, locsold meg olívaolajjal, alaposan keverd össze, és letakarva pihentesd a hűtőben legalább két órát. A pácolási idő leteltével halászd ki a csirkeszárnyakat a joghurtos keverékből, helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt nagyméretű tepsiben, és told 200 fokos sütőbe 45 percre. Ezalatt a páctól kívül ropogós kéreg keletkezik rajta, belül pedig fantasztikusan omlósra sül a hús. Tálald mártogatóssal és sült krumplival.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések