Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Illatos narancsos piskótatekercs: egyetlen különleges hozzávaló a titka


Még finomabb lesz a hagyományos piskótatekercs, ha narancsos ízesítéssel készíted.


A narancs a megszokott piskótatekercset is feldobja. Egy kis narancshéj és likőr vagy narancslé a tésztába, a közepébe pedig édes lekvár, és máris kész az utánozhatatlan, illatos édesség.

Hozzávalók 8 szelethez

👉 8 evőkanál liszt
👉 6 tojás
👉 6 evőkanál cukor
👉 2 evőkanál víz
👉 2 evőkanál narancslé vagy narancslikőr
👉 1 narancs reszelt héja
👉 1 csipet só
👉 5 evőkanál narancslekvár a kenéshez

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A tojássárgákat keverd ki a cukorral, majd reszeld hozzá a narancshéjat, adagold bele a vizet és a likőrt vagy narancslevet is, és keverd addig, amíg teljesen kifehéredik. A keveréket több adagban add a felvert tojáshabhoz, majd szitáld bele a lisztet is, és lazán forgasd össze. Egyengesd el a tésztát sütőpapírral kibélelt tepsiben, és 180 fokon nagyjából 15 perc alatt süsd készre.

Amikor megsült, vedd ki a sütőből, még melegen csavard fel, és várd meg, amíg kihűl. A már kihűlt tésztát tekerd le, kend meg a lekvárral, és tekerd fel újra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések