A hagyományos hétvégi rántott karaj ezzel a módszerrel valóban tökéletes lesz.
A szombati vagy vasárnapi ebéd fénypontja lehet a ropogós rántott karaj, ha odafigyeléssel készíted. Érdemes még reggel nekifogni, hogy a húsnak legyen ideje besózva pihenni a hűtőben.
Hozzávalók 4 személyre
👉 65 dkg karaj (4-6 szelet)
👉 20 dkg liszt
👉 20 dkg zsemlemorzsa
👉 3 tojás
👉 1 l olaj
👉 só
Elkészítés:
A karajt, ha szükséges, szabadítsd meg a hártyáitól, és szeleteld fel. Nyugodtan vágd akár két centi vastag szeletekre is, és így klopfold vékonyra. Ha ezt teszed, tökéletesen fellazítod a rostokat, és finom puha lesz a hús. A vastag, sötétebb szélét éles késsel kicsit vagdosd be, hogy sütés közben ne ugorjon össze.
A hússzeleteket sózd be, és pihentesd legalább négy órát, utána a megszokott módon panírozd be először lisztbe, utána tojásba, végül zsemlemorzsába forgatva. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyiben úszkálhatnak a húsok.
Amikor az olaj már elég forró, tegyél bele egy vagy két szeletet, amennyi kényelmesen elfér benne, és három perc alatt süsd ki. A karaj sütésének egyik szabálya a gyorsaság, így marad szaftos. Félidőben fordítsd meg a húst, hogy egyenletesen piruljon. Ha már szép színe van, szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg.
0 Megjegyzések