A labancpecsenyéhez töltsd meg a sertéstarját sonkával és sajttal, és forgasd paprikás lisztbe!
A sajttal-sonkával töltött labancpecsenye sütőben sül ropogósra. A szépen kiklopfolt tarjaszeletekbe légyan olvad bele a sajt. Még finomabb, ha a húst mustárral is megkened, ami nagyon jól harmonizál a sajt és a sonka ízével.
Hozzávalók 4 személyre
👉 4 szelet sertéstarja
👉 4 szelet füstölt főtt tarja
👉 4 keményebb sajt
👉 4 evőkanál mustár
👉 2 evőkanál liszt
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 só
👉 bors
👉 olaj
Elkészítés:
A tarjaszeleteket klopfold ki, majd sózd és borsozd meg őket. Mindegyiknek kend meg az egyik oldalon a felületét mustárral, fektess rá egy szelet sonkát és egy szelet sajtot, és hajtsd félbe vagy csavard fel a húsokat. Tűzd meg őket pár helyen fogpiszkálóval, hogy ne essenek szét. Egy tálban keverd össze a lisztet a pirospaprikával, forgasd meg benne a megtöltött húsokat, és helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Locsold meg egy kevés olajjal, és told a tepsit 190 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre. A húsokat sütés közben két-három alkalommal fordítsd meg, hogy egyenletesen piruljanak.
0 Megjegyzések