A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Musk felfüggesztette a CNN, a New York Times és a Washington Post több újságírójának a Twitter-fiókját


A Twitter felfüggesztette több ismert amerikai újságíró Twitter-fiókját, többek között a CNN, a New York Times, a Washington Post vagy a Mashable technológiai témákkal foglalkozó munkatársáét – írta a Guardian. 

Az a közös bennük, hogy mindegyikük megírta, hogy a Twitter felfüggesztette azt a profilt, amely nyilvánosan elérhető adatokat osztott meg a szolgáltató új tulajdonosának, Elon Musk magánrepülőgépének a mozgásáról. 

Helyi idő szerint csütörtök este Musk több bejegyzésben magyarázta, hogy a valós idejű tartózkodási helyének megosztása tilos, az erről beszámolú újságírókat pedig „merénylet-koordináták” publikálásával vádolta.

„Egy kis idő távol a Twittertől, jót tesz a léleknek”
– jegyezte meg a világ egyik leggazdagabb embere.

A felfüggesztése után Ryan Mac, a New York Times újságírója regisztrált egy új Twitter-fiókot, és azt írta, hogy nem kapott figyelmeztet a cégtől, mielőtt elnémították volna, és hivatalosan azt sem közölték vele, hogy mi a felfüggesztésének az oka. Hozzátette: a megmozdulás nem változtatja meg a hozzáállását a munkához, a jövőben ugyanúgy be fog számolni Muskról és a cégeiről.

A Twitter egyébként csütörtö este felfüggesztette a Mastodon fiókját is. A Mastodon egy közösségi oldal, ahová elkezdtek átvándorolni a liberális felhasználók, miután Musk átvette a techóriást.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések