A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hatvani áruházban is garázdálkodott a most elfogott laza áruházi tolvaj


Teljesen mindegy volt neki, mit lop, csak vihesse. Kétucatnyi üzletből távozott fizetés nélkül. Még tévét is elvitt. 

A rendőrök elfogták azt a szabadszállási áruházi tolvajt, aki 24 üzletből lopott termékeket az egész országban - írta a Zsaru Magazin közösségi oldala. A kárérték több millió forint.

Az első bejelentés februárban érkezett a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságra. Egy áruházból műszaki cikkeket loptak úgy, hogy a bevásárlókocsit megpakolták áruval, majd kitolták a bejáraton keresztül fizetés nélkül.

– A nyomozás során kiderült, hogy több megyét érintő sorozatról van szó, ezért országos koordinációt rendeltek el – meséli Keresztesi Lóránt törzszászlós, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság vizsgálója. 

– Hasonló esetről érkezett bejelentés Kecskemétről, Dunaújvárosból, Szekszárdból, Ercsiből, Nagykőrösről, Csongrádról, Hatvanból, Gárdonyból, Érdről, Dorogról és Budapestről is. Az elkövető módszere az volt, hogy bement a kiszemelt üzletbe, majd az árut a bevásárlókocsiba tette, mintha csak vásárolni szeretne. 

Volt, ahol LED-es televízót, máshol robotporszívót, sarokcsiszolót, hajsütővasat vagy éppen alkoholt pakolt a kosarába. De olyan üzlet is akadt, ahol a tolvaj 64 darab popsikrémet rakott a kosarába. Amikor pedig végzett, ahelyett, hogy a pénztárhoz tolta volna a bevásárlókocsit, a bejárat felé indult vele. Ott várta az egyik társa, aki beállt a fotocellás ajtó elé, hogy ne záródjon be. Így a tolvaj egyszerűen csak kitolta az árut, majd a társával a bejáratnál lévő autójukba pakolták. 

A nyomozás során a koordinációs osztály segítségével begyűjtöttük az összes olyan adatot, ami a bűncselekményekhez kapcsolódott. A lopás elkövetőjét a kamerafelvételek alapján sikerült azonosítani, ugyanis annak ellenére, hogy maszkot viselt, a ruhája alapján felismerhető volt. Ebben sokat segített, hogy az elkövetés után ugyanabban az öltözékben pózolt az egyik közösségi oldalon, mint amiben a kamerafelvételeken is látszott. 

Az elemző-értékelő osztály munkájának köszönhetően pedig kiderítettük, hogy a többi megyében is ő és a segítői követték el a bűncselekményeket. A férfi ellen több rendőrkapitányság is körözést adott ki, végül június 13-án a IX. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottai fogták el. A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságon hallgattuk ki. Társaival szemben az eljárás jelenleg is folyik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések