A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fahéjas-almás kevert kenyérformában sütve: csak 10 perc munka van vele


A fahéjas-almás kevertnek legalább olyan puha a tésztája, mint a piskótának. Az illata pedig az egész lakást belengi.


Az almás sütinek mindig szezonja van, ráadásul a végtelenségig variálható. Különféle kevert tésztákat is feldobhatsz vele, finomabbá és puhábbá, szaftosabbá válik a tészta, így nem fenyegeti a kiszáradás veszélye. Kenyérformában csábító és praktikus, hisz könnyű szeletelni, és csomagolni belőle.

Hozzávalók

👉 50 dkg alma
👉 30 dkg liszt
👉 25 dkg cukor
👉 10 dkg vaj
👉 3 db tojás
👉 1 teáskanál fahéj
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál citromlé

Elkészítés:

Az almát hámozd meg, és vágd kisebb darabokra. Locsold meg citromlével, és szórd meg fahéjjal. Keverd habosra a vajat a kétféle cukorral, add hozzá a tojásokat, és verd tovább az egészet. A lisztet vegyítsd a sütőporral, és forgasd a tojásos masszába. Végül dolgozd hozzá a fahéjas almát.

Simítsd a masszát kivajazott, keskeny sütőformába, őzgerincsütőbe, és 50 perc alatt süsd meg 170 fokon. Teszteld, mielőtt kiveszed a sütőből. Amikor szép aranybarna, szúrj a tésztába egy hegyes kést. Ha üresen húzod ki, elkészült. Amennyiben ragad rá tészta, kiveheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések