A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres krémleves sült zöldségekkel: minél többféle zöldségből készül, annál finomabb


Igazán finom lesz a zöldségkrémleves akkor, ha előtte olajban pirítod meg hozzá a zöldségeket.


Sokféle zöldségből a legfinomabb a selymes zöldségkrémleves, amelyhez először olajon kell lepirítani a hozzávalókat, így adják ki leginkább az ízeiket. Ha teszel hozzá egy kevés krumplit, liszt nélkül is sima lesz.

Hozzávalók 4 személyre

👉 2 dl fehérbor
👉 2 dl tejszín
👉 1 sárgarépa
👉 1 fehérrépa
👉 1 közepes krumpli
👉 1 hagyma
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 csipet szerecsendió
👉 0.5 zellergumó
👉 0.5 kis sütőtök
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A tököt 200 fokos sütőben süsd meg nagyjából fél óra alatt. Ha kész, kapard ki a héjából, és tedd félre.

Amíg a tök sül, a zöldségeket tisztítsd meg és szeleteld fel. A hagymát és a fokhagymát vágd kockákra. Egy fazékban hevíts olívaolajat, dobd rá a zöldségeket és a hagymákat, és időnként megkeverve tíz perc alatt süss rájuk kérget. Amikor megsültek, öntsd fel borral és az alaplével, sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, és kezdd el főzni. Közben a krumplit hámozd meg, kockázd fel, és a kisült tökkel együtt add a leveshez. Ha felforrt, vedd kicsire a lángot, és így főzd nagyjából húsz percig, amíg minden hozzávaló megpuhul. Ekkor pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. A végén önts hozzá tejszínt, és forrald össze.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések