A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Furcsa módon próbált „spórolni” a trükkös tolvaj


A Debreceni Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki lecserélte az áruvédelmi eszközöket azokon a termékeken, amelyeket meg akart venni.


A vád szerint a vádlott március 1-je és március 26-a közötti időben, összesen 12 alkalommal megjelent egy bevásárlóközpont élelmiszer áruházában és az eladótérben kiválasztotta a megvenni kívánt terméket és keresett egy másikat is, ami jóval olcsóbb volt. A két vonalkódot kézzel eltávolította és megcserélte, az olcsóbb termék vonalkódját ráragasztotta arra a termékre, amelyet végül az áruház pénztárában kifizetett, így a két ár közötti különbözettel lopási kárt okozott a sértettnek.

Az elkövető ezzel a módszerrel közel 24 ezer forint kárt okozott, amelyből 8 ezer forint megtérült. A sértett képviselője az eljárás során polgári jogi igényt terjesztett elő a vádlottal szemben, kérte a kárának megtérítését.

Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen szabálysértési értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki, továbbá a sértett képviselője által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el és annak adjon helyt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések