Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Filléres krumplis palacsinta kevés hozzávalóból: hagyományos módszerrel készítve isteni


A régimódi krumplis palacsinta egyszerűen elkészíthető, olcsó és finom vacsora.


Készítsd el az olcsó krumplis palacsintát hagyományos módon, kevés hozzávalóból! A liszt és a krumpli még ma is megfizethető, ezeken kívül pedig csak egy kevés sóra és libazsírra lesz szükséged hozzá.

Hozzávalók 4 személyre

👉 60 dkg krumpli
👉 15 dkg liszt (amennyit felvesz)
👉 2 evőkanál libazsír
👉 só
👉 olaj vagy zsír a sütéshez
👉 tejföl a tálaláshoz

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd meg fél óra alatt. Ha kész, hűtsd le annyira, hogy kézbe tudd venni, hámozd meg, még melegen törd össze, sózd meg, és hagyd teljesen kihűlni. Amikor már szoba-hőmérsékletű, add hozzá a libazsírt, és kanalanként annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapj belőle. Lisztezett deszkán dolgozd össze, szaggass belőle tojásnyi darabokat, és ezeket egyenként nyújtsd ki kör alakúra. Egy tapadásmentes serpenyőt vékonyan kenj ki olajjal vagy olvasztott zsírral, és közepes lángon oldalanként öt-öt perc alatt süsd meg benne a lepényeket. Ha készen vannak, papírtörlőre szedd, és tejföllel tálald őket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések