Különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás miatt emeltek vádat egy nő ellen, aki pontosan 191 millió forinttal károsított meg egy szerelmes férfit.

Az isaszegi nő a lakásának felújítása kapcsán ismerkedett meg a cégvezetővel, akivel bensőséges kapcsolatba került, és közel két év alatt összesen csaknem 200 millió forintot csalt ki a gyanútlan férfitól. Az áldozat azonban nemcsak a saját pénzét bukta el, hanem még adósságba is verte magát, hogy finanszírozni tudja a nő hamis terveit.

A férfi részéről egyoldalú érzelmi viszonyt kihasználva, a vádlott először felújításra kért és kapott 2 millió forint kölcsönt. Látva a férfi anyagi helyzetét és hiszékenységét, a nő elhatározta, hogy további pénzösszegeket fog tőle kicsalni

– olvasható az Ügyészség honlapján.

"Hamis ürügyben nem volt hiány: a csaló nő először valótlanul olaszországi ingatlan öröklésére hivatkozott azzal, hogy abból Milánó környékén dísznövény-kertészetet tervez létrehozni, amelyhez a férfitól 100 millió forintot kért kölcsön" – folytatódik a közlemény. "A későbbiekben heti rendszerességgel árukészlet beszerzésre, hűtő- és klímavásárlásra, vagy az olasz hatóságok felé fennálló bírságok megfizetésére hivatkozva kért és kapott pénzt."

A nő történeteiből azonban szinte semmi sem volt igaz, sem az örökség, sem a vállalkozás. A pénzösszegeket a nő a kiskorú gyermeke nevére nyitott bankszámlára utaltatta, ahonnan még aznap, vagy másnap készpénzben felvette. A kicsalt pénzből mindössze 10 millió forintot fizetett vissza a becsapott férfinek, aki a nyomozás során kérte a kárának megtérítését.

"Az ügyészség a nőt különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza, továbbá azt, hogy a férfi polgári jogi igényének a bíróság adjon helyt. A különösen visszaeső nő bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni"
– zárul a közlemény.