A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Filléres fasírtgolyók egyszerűen: répa és krumpli helyettesíti a hús egy részét


Ezek a kis fasírtgolyók pont úgy készülnek, minta hagyományos változat, de a hús egy része helyett répa és krumpli kerül a masszába.


Olcsó és finom vacsorát dobhatsz össze a répás-krumplis fasírtgolyókkal, ráadásul ebben a formában a gyerekeknek is észrevétlenül tehetsz egy kevés zöldséget a tányérjukra. A ropogós kis gombócok tökéletesek vendégváró falatként is.

Hozzávalók 20 darabhoz

👉 50 dkg darált sertéscomb
👉 3 evőkanál zsemlemorzsa
👉 2 tojás
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 sárgarépa
👉 1 krumpli
👉 1 hagyma
👉 1 szikkadt zsemle
👉 1 tej
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 2 dl olaj a sütéshez

Elkészítés:

A zsemlét vágd félbe, és áztasd tejbe. Amikor már megszívta magát, csavard ki, add hozzá a darált húst, és reszeld bele a megpucolt  krumplit, a répát, hagymát és fokhagymát. Üsd bele a tojást, ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával és apróra vágott petrezselyemmel, majd kanalazz bele annyi zsemlemorzsát, hogy jól kezelhető masszát kapj.

Egy serpenyőben kezdd el forrósítani az olajat, közben a húsos keverékből formálj gombócokat. Amikor az olaj már elég forró, tedd bele a golyókat, és oldalanként három-négy perc alatt süsd őket ropogósra. Ha úgy kényelmesebb, lapos fasírtokat is készíthetsz belőlük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések