A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Brit acélipari vállalat segítette ki szénnel a Dunaferrt


A cég korábban a vasmű megvételéről is tárgyalt.


Néhány napot biztosan nyert a dunaújvárosi vasmű azzal, hogy egy brit acélipari vállalat szénszállítmánnyal sietett a segítségére – írja a Portfolio.

A gazdasági portál az Argus Media üzleti információszolgáltató értesülését idézi, amely szerint Magyarország kérte a Liberty Steelt arra, hogy küldjön szenet a vasműbe annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a kokszoló leállása, aminek tragikus következménye lenne a gyártásra és az üzem több ezer dolgozójára nézve. Az értesülés szerint a Liberty Steel Lengyelországból irányít át több vonatnyi szenet, ami elég ahhoz, hogy 4-5 napig fenntartsa a kokszolóüzemet, amit eredetileg szerdán bezártak volna a szénhiány miatt.

Az Argus Media azt is felidézi, hogy a Dunaferr miatt rendeleti úton módosították a csődtörvényt, megnyitva az utat a felszámolási eljáráshoz, ami ahhoz szükséges, hogy a telephely eladására sor kerülhessen. Ezzel kapcsolatban arra emlékeztetnek, hogy a Liberty Steel már tavaly tárgyalt a Dunaferr megvásárlásáról, Sanjeev Gupta vezérigazgató Szijjártó Péterrel is tárgyalt ez ügyben, de finanszírozási problémák miatt a folyamat félbeszakadt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések