A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Almával és hagymával sült omlós csirkecombok: így lesz igazán szaftos


Nagyon jól megy a ropogós sült csirkecombhoz a vele sült alma és hagyma.


Az almával és hagymával sült csirkecomb szaftos, ellenállhatatlan, és nincs vele sok munka. Akkor a legfinomabb, ha kisütés előtt néhány órát illatos pácban tartod a húsokat. A szaftért a hagymacikkek mellett az aláöntött száraz fehérbor felel.

Hozzávalók 4 személyre

👉 8 csirkefelsőcomb
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 1.5 dl száraz fehérbor
👉 1 nagy alma
👉 1 hagyma
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 1 teáskanál füstölt paprika
👉 só
👉 bors
👉 2 szál friss kakukkfű (elhagyható)

Elkészítés:

A csirkecombokat szórd meg sóval. Az olívaolajat keverd össze a szárított kakukkfűvel, a füstölt paprikával és a borssal, fektesd a húst ebbe a pácba, és letakarva pihentesd a hűtőben két-három órát. A pácolási idő leteltével fektesd őket egymás mellé egy tepsibe. Az almát csumázd ki és cikkezd fel, a hagymát pucold meg, vágd szeletekre, és helyezd el őket a tepsiben a húsok mellett. Ha van otthon friss kakukkfüved, abból is tegyél mellé néhány szálat. Öntsd fel száraz fehérborral, takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejérből, és így süsd még további negyedórát, amíg a bőre ropogósra pirul.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések