Hirdessen itt

Veszélyes anyagot szállító kamion tartálya sérült meg az M3-ason, kiderült, mi ömlött az útra


Az M3-as autópályán burkolatszennyeződés miatt lezárták mindkét oldalt a 138-as kilométertől a 174-es kilométerig. Az autósokat Emőd felé terelik el.

Veszélyes rakományt szállító kamion műszaki meghibásodása miatt a rendőrség lezárta az M3-as autópálya mindkét irányát a polgári csomóponttól és Mezőkeresztesig – számolt be a hatóság honlapján. A helyszínre a miskolci, a tiszaújvárosi és a mezőcsáti hivatásos tűzoltókat riasztották.

A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint december 15-én egy veszélyes anyagot szállító moldáv felségjelzésű kamion meghibásodott. A rendőrség a műszaki mentés idejére 10.50-től lezárta az M3-as autópályát mindkét irányban a 138-as kilométertől a 174-es kilométerig, azaz a polgári csomóponttól Mezőkeresztesig. Kiemelték: a rendőrség a forgalmat a 35-ös, 3-as számú főútra terelte.

A levegőt is ellenőrzik

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a kamion tartálya sérült meg, a veszélyes anyag az úttestre került, annak eltávolításáig zárták le az érintett szakaszt.

A tűzoltók a kamiont egy földútra kísérték, ahová egy mentesítő járművet várnak,annak segítségével fogják fel a veszélyes anyagot. A katasztrófavédelem mobil laborja a lezáráshoz legközelebb eső településen, Hejőkürt utcáin ellenőrzi a levegő minőségét. Más egységek a környéken gázérzékelővel vizsgálják, került-e a levegőbe a veszélyes anyagból, ám 

eddig nem mértek semmilyen értéket.

Azt kérik, hogy az autósok fokozott óvatossággal közelítsék meg a környéket, és ha tehetik, válasszanak másik útvonalat – írta az MTI.

Ismét járható az M3-as

Az Útinform később arról számolt be, hogy újra járható az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldala Polgárnál. Az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalát továbbra is zárva tartják a Mezőnagymihály/Mezőkeresztes és a Polgár csomópont között.

A Budapest irányából érkezők továbbra is a 3-as főúton vagy az 35-ös főúton tudnak kerülni. Aki teheti, a Vásárosnamény felé vezető oldalon már Füzesabonynál a 114-es jelű kijáratnál, vagy később Mezőkövesdnél térjen le, mert a mezőnagymihályi kijárat előtt több kilométeres a torlódás - tudattá

Azt írták, az M30-as autópályán a Miskolc irányából érkezőket a 6-os kijáratnál leterelik a pályáról Emőd felé. A kerülőutakat sokan használják, ezért a környező települések belterületén is torlódásra kell számítani, elsősorban Emődön, Tiszaújvárosban, Gelejnél és Igricinél

Dojcsák Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI megkeresésére azt közölte, hogy fenol nevű anyag került az úttestre az M3-ason.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések