A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Almás, fahéjas kelt palacsinta régi családi recept szerint: egyáltalán nem bonyolult


Ha szereted a pihe-puha kelt tésztát és a palacsintát is, akkor ezt az almás édességet feltétlenül meg kell kóstolnod.


Ha eddig te is úgy gondoltad, hogy kelt tésztát készíteni nehéz, vagy nem vagy gyakorlott a konyhában, ezzel a almás-fahéjas palacsintával nyugodtan próbálkozhatsz. Mindössze néhány alapszabályt kell észben tartanod: a tej, amiben az élesztőt felfuttatod, langyos legyen, a tésztát pedig melegebb helyen keleszd.

Hozzávalók

👉 25 dkg liszt
👉 5 dl tej
👉 2 db alma
👉 2 dkg élesztő
👉 2 db tojás
👉 2 evőkanál cukor
👉 1 teáskanál fahéj
👉 1 teáskanál cukor az élesztőhöz
👉 0.5 dl olaj
👉 1 csipet só
👉 olaj a sütéshez

Elkészítés:

Langyosíts meg másfél deci tejet, keverj bele egy teáskanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Keverd össze, takard le, és tedd félre 10 percre, amíg az élesztő felfut, vagyis megmelkedik.

Készítsd elő a többi hozzávalót: az almát hámozd meg és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le, a lisztet pedig szitáld át. Egy tálban keverd össze a két evőkanál cukrot a tojásokkal, a fahéjjal, a maradék tejjel és az almával. Dolgozd hozzá a lisztet, a sót és a felfutott élesztőt, végül pedig fél deci olajat. Keverd össze alaposan, majd a tálat takard le konyharuhával, és keleszd 40 percig.

Amikor a tészta nagyjából kétszeresére nő, egy palacsintasütőt kenj ki olajjal, és ha felforrósodik rakj bele egy merőkanál tésztát. Süsd pirosra a palacsinta mindkét oldalát. Ezt ismételd addig, amíg a tálból nem fogy el a tészta. Porcukorral meghintve tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések