A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

30 perces csirkés-gombás tészta: a lágy szószba fehérbor is kerül


Egy sietős estén nem is esik semmi jobban, mint egy nagy tányér csirkés-gombás tészta.


A csirkés-gombás tészta kiváló vacsora lehet munka után, amikor hamar szeretnél valami finomat az asztalra tenni. A tésztát fogkeményre főzd csak meg: ezt azt jelenti, hogy a csomagoláson feltüntetett főzési időhöz képest egy-két perccel hamarabb szűrd le, így a közepe kellemesen roppanós marad.

Hozzávalók 4 személyre

👉 25 dkg csirkemellfilé
👉 25 dkg gomba
👉 25 dkg szélesmetélt
👉 15 dkg reszelt sajt
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 dl tejszín
👉 1 hagyma
👉 1 dl száraz fehérbor
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A csirkemellfilét kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, forgasd össze kevés olívaolajjal, és pihentesd a  hűtőben, amíg előkészíted a többi hozzávalót. A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd nagyjából nyolc perc alatt fogkeményre. Ha kész, szűrd le, de a főzővizéből egy keveset tegyél félre.

A hagymát vágd apróra, olívaolajon fonnyaszd meg. Amíg puhul, szeleteld fel a gombát. Amikor a hagyma már üveges, add hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket, egy perc pirítás után pedig a befűszerezett csirkemellkockákat, és süsd fehéredésig. Ekkor jöhet rá a felaprított gomba, kevergesd egy rövid ideig, amíg összeesik, majd öntsd fel a borral. Főzd öt percig, amíg az alkohol elpárolog, ekkor öntsd fel tejszínnel, forgasd össze a tésztával, és forrald össze. Tálalás előtt szórd meg reszelt sajttal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések