A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

20 perces tejszínes gombaleves: ha gyorsan ennél valami igazán finomat


Ez a tejszínes gombaleves tényleg villámgyorsan megvan, így ideális választás arra az esetre, ha nagyon éhes vagy.


Ez a krémes, tejszínes gombaleves nemcsak ellenállhatatlan, hanem pillanatok alatt az asztalon is lehet. Karakterét a lepirított gomba és az alaplé adja. Ebből legjobb, ha mindig tartasz néhány adagot a fagyasztóban, de végszükség esetén leveskockából is készítheted.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg csiperkegomba
👉 3 dl tejszín
👉 1.5 evőkanál étkezési keményítő
👉 1 l alaplé
👉 1 evőkanál vaj
👉 1 kis hagyma
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A hagymát aprítsd fel, és olvasztott vajon párold üvegesre. Ha már puha, add hozzá a felszeletelt gombát is, pirítsd le, majd öntsd fel alaplével. Szórd meg sóval és borssal, add hozzá a kakukkfüvet, és lefedve, kis lángon tíz perc alatt főzd puhára. Amikor kész, vegyél ki belőle egy-két evőkanál gombát, a többit pedig pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. A keményítőt oldd fel kevés hideg vízben, add hozzá a tejszínt, és ezzel sűrítsd be a levest. Tedd bele vissza az egészben hagyott gombaszeleteket, még egyet forralj rajta, és melegen tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések