A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

15 perces mennyei túrófánk: a kérge ropogós, belül szaftos


A túrófánk igazi csoda: 15 perc alatt készen van, könnyű összeállítani, és a végeredmény magáért beszél.


A 15 perces túrófánk annak is sikerélményt fog adni, aki a klasszikus, szalagos változatnak még nem mer nekiállni. A túrógombóchoz hasonlító egyszerű, gyúrt tésztából készül, amit utána olajban kell ropogósra sütni.

Hozzávalók 20 darabhoz

👉 50 dkg túró
👉 10 dkg liszt
👉 7.5 dkg kristálycukor
👉 2 tojás
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 citrom reszelt héja
👉 1 csipet só
👉 0.5 csomag sütőpor
👉 0.5 l olaj a sütéshez

Elkészítés:

A túrót tedd egy nagy tálba. Add hozzá a cukrot, a tojásokat, a vaníliás cukrot, a sót, a sütőport és egy kis reszelt citromhéjat, majd fokozatosan a lisztet addig, amíg egy jól gyúrható, kezelhető tésztát kapsz. Kézzel jól dolgozd össze, hogy ne maradjanak benne rögök a túróból. Nedves kézzel formázz belőle gombócokat. Egy fazékban vagy serpenyőben forrósíts fel annyi olajat, hogy a gombócokat teljesen ellepje. Akkor elég forró az olaj, ha a fánkok feljönnek a tetejére, és maguktól forognak benne. Nagyjából öt perc alatt süsd őket aranyszínűre. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket. Tálald lekvárral vagy fahéjas porcukorral.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések