A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

IDEA: Akkora a Fidesz támogatottsága, mint a választások előtt


A Demokratikus Koalíció a második, a Mi Hazánk a harmadik legnépszerűbb párt Magyarországon a december eleji felmérés szerint. 

Az IDEA Intézet  legfrissebb, reprezentatív adatfelvétele azt mutatja, hogy a Fidesz támogatottsága pontosan ott jár, ahol a 2022-es országgyűlési választást megelőző időszakban – derül ki a kutatóintézet honlapján közzétett cikkből.

A november eleji méréshez képest a kormánypárt támogatottsága a teljes választókorú népesség vonatkozásában egy, míg a biztos szavazó pártot választók csoportjában 5 százalékponttal csökkent. A legszűkebb választói szegmensben a Fidesz támogatottsága pontosan egy évvel ezelőtt, 2021. december folyamán volt ilyen szintű – írják.

Az ellenzék háza táján nem történt érdemleges változás, derül ki az adatokból.

 A legnagyobb ellenzéki párt továbbra is a Demokratikus Koalíció (12%), mögötte a Mi Hazánk áll 7 százalékos támogatottsággal. Az előző méréshez képest a teljes választókorú népességen belül 1–1 százalékponttal nőtt a Jobbik, a Párbeszéd és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt választottsága.

A biztos szavazó pártot választók körében is a DK bír a legnagyobb támogatottsággal (19%), emellett december elején 1–2 százalékpontos elmozdulások regisztrálhatók. A Jobbik, a Momentum és a Párbeszéd 1, míg a Mi Hazánk támogatottsága 2 százalékponttal emelkedett. A Mi Hazánk vonatkozásában ez az IDEA Intézet által mért legmagasabb érték (10%).

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések