A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ukrajna: Zelenszkij és Klicsko a nyilvánosság előtt hadakozik egymással


Az elnök szerint Kijev főpolgármestere nem tett eleget az ostromlott lakosok megsegítéséért, az egykori bokszoló szerint „nevetséges” egy ilyen nehéz helyzetben politikai csatározásba bocsátkozni – írja az Euronews.


Az ukrán elnök több ízben is bírálta a kijevi városvezetést, amiért az nem volt képes gyorsan helyreállítani az oroszok által lebombázott elektromos hálózatot. Így több millió ember maradt hosszabb-rövidebb ideig áram nélkül – számol be az Euronews. Volodimir Zelenszkij azt is nehezményezte, hogy a fővárosban nem állítottak fel elegendő úgynevezett „legyőzhetetlen pontot”, ahol a nap 24 órájában államilag biztosítanak fűtést, áramot, elsősegélycsomagot és ivóvizet, hogy mindenki fel tudja tölteni magát és elektronikai eszközeit.

Vitalij Klicsko főpolgármester a Telegramon azt írta, több száz ilyen központ és vészhelyzeti generátor működik. Szerinte „nevetséges” egy ilyen nehéz helyzetben politikai csatározásba bocsátkozni. Mégis visszavágott, és ízléstelennek nevezte, hogy a kormány kamufotókkal próbálja bizonygatni nemzetközi partnerei számára, hogy a polgármester alkalmatlan a főváros vezetésére.

Zelenszkij legutóbb pénteken szállt bele nyilvánosan politikai ellenfelébe, azt mondta, Klicsko nem tett eleget az ostromlott lakosok megsegítéséért, majd azzal folytatta, finoman szólva is több munkára lenne szükség.

Az ukrán főváros vezetője kiemelte, mostanáig 678 kijevi létesítmény rongálódott vagy semmisült meg teljesen az orosz bombázások és rakétacsapások következtében, ebből több mint 350 lakóépület, 77 oktatási intézmény, 80 kommunális és 25 közlekedési infrastrukturális létesítmény, valamint 26 egészségügyi intézmény, ugyanakkor leszögezte, a legrosszabb esetben sem fogják Kijevet teljesen kiüríteni.nyitókép: Vitalij Klicsko kijevi polgármester az előző napi orosz rakétatámadás helyszínén Kijevben 2022. április 29-én. Az egyik rakéta egy pontosabban meg nem nevezett objektumot, a másik a mellette lévő lakóépületet találta el. Ezen a napon António Guterres ENSZ-főtitkár hivatalos látogatáson Kijevben tartózkodott.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések