Hirdessen itt

Újabb feltételekhez köthetik az uniós források magyarországi kifizetését


Az Európai Unió végrehajtó testülete még ebben a hónapban kulcsfontosságú ülést tervez, amelyen eldől, hogy Magyarország képes lesz-e tartani az év végi határidőt, hogy hozzáférjen a helyreállítási forrásokhoz,- írja a Bloomberg. 

A lap szerint az Európai Bizottság a november 22-i kollégiumi ülést kulcsfontosságú időpontnak tekinti a Covid-19 helyreállítási terv elfogadására Magyarország számára.

Kiemelik, Magyarország a 27 tagállam közül az egyetlen, amely még nem nyert támogatás.

A portálon megemlítik: pénteken Magyarország a PricewaterhouseCoopers LLP csalásszakértőjét nevezte ki az új korrupcióellenes ügynökség élére, amely a kormány EU-nak tett ígéretének központi eleme. A kinevezés célja, hogy teljesítsenek néhány, a jogállamiságra vonatkozó, régóta fennálló uniós követelést, miután a bizottság azzal fenyegetőzött, hogy befagyasztja a Budapestnek szánt 7,5 milliárd euró (7,5 milliárd forint) uniós forrást.

Tizenhét jogszabály

Azt írják: a bizottság jelenleg azon dolgozik, hogy értékelje, milyen előrelépést tett Magyarország 17 olyan jogszabály végrehajtása terén, amelyeket az Orbán-kormány a korrupció visszaszorítása érdekében ígért. Az uniós tisztviselők szerint az e kötelezettségvállalások végrehajtását biztosító további intézkedések és az igazságszolgáltatás függetlenségének megerősítését célzó új javaslatok várhatóan mérföldkövek lesznek Magyarország gazdaságélénkítési tervében.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések