A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szén-monoxid: valós volt a veszély Békésen és Székkutason is


Székkutason és Békésen is jelzett a szén-monoxid érzékelő.


Egy konyhai szén-monoxid érzékelő jelzett vasárnap délelőtt Székkutas közelében, egy tanyán. Az orosházi hivatásos tűzoltók ellenőrző mérései igazolták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A mentőszolgálat egy rosszullétre panaszkodó lakót további megfigyelésre kórházba szállított. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor gázszolgáltató szakembere a palackról üzemelő gáztűzhelyt megvizsgálta a készülékben hibát nem tapasztalt, ezért felhívta a lakók figyelmét a levegő utánpótlásának biztosításáról.

Egy szén-monoxid érzékelő jelzett hétfőn este Békésen, a Málna utcában. A lakók rosszullétre nem panaszkodtak, de az épületet kiszellőztették. A helyi önkormányzati, valamint a mezőberényi hivatásos tűzoltók ellenőrző mérései igazolták a mérgező gáz enyhe megemelkedését a levegőben. A gázszolgáltató szakembere egy hibás készüléket a karbantartás elvégzéséig kizárt a rendszerből, de lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, a meleg víz és a fűtés alternatív módon továbbra is biztosított maradt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések