A rántott máj ma is viszonylag olcsó fogás, ráadásul tele van vitaminnal. Tálald ecetes krumplisalátával!
Igazi békebeli hétvégi ebéd a rántott máj, amelyet kívül ropogós panír burkol be, belül pedig szaftos, omlós. Érdemes bundázás előtt egy órát fűszeres tejben pácolni a májat, hogy könnyebben puhuljon. Jól megy hozzá az ecetes krumplisaláta.
Hozzávalók 4 személyre
A rántott májhoz
👉 50 dkg csirkemáj
👉 5 evőkanál liszt
👉 5 evőkanál zsemlemorzsa
👉 2 tojás
👉 2 dl tej
👉 1 teáskanál őrölt rozmaring
👉 1 teáskanál őrölt kakukkfű
👉 0.5 l olaj a sütéshez
Az ecetes krumplisalátához
👉 70 dkg krumpli
👉 5 dl víz
👉 2 evőkanál 20 százalékos ecet
👉 2 púpozott evőkanál cukor
👉 1 nagy lila hagyma
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
Először a salátát készítsd el, hogy legyen ideje az ízeinek összeérni a hűtőben. Ehhez a krumplikat héjukban főzd meg nagyjából 45 perc alatt. Szedd őket hideg vízbe, hogy hamarabb kihűljenek, majd ha már kézbe tudod venni, hámozd meg és karikázd fel őket. A lila hagymát is pucold meg, karikázd fel, és a krumplival felváltva rétegezd egy salátástálba. Minden réteget szórj meg sóval és frissen őrölt borssal. A vizet keverd el az ecettel és a cukorral, öntsd vele nyakon a krumplit és a hagymát, és pihentesd a hűtőben legalább két-három órát, de inkább fél napot.
A májat tisztítsd meg a hártyáitól, és egy órára áztasd rozmaringgal és kakukkfűvel ízesített tejbe. Semmiképp ne sózd meg, mert akkor megkeményedik. A pácolási idő leteltével forgasd meg először lisztben, utána felvert tojásban, végül zsemlemorzsában. Egy serpenyőben hevíts olajat, és közepes lángon oldalanként két-három perc alatt süsd a májakat ropogósra. Ha kész vannak, szedd ki őket papírtörlőre, ami felitatja róluk a felesleges zsiradékot.
0 Megjegyzések