Ennek az egyszerű kakaós kevert sütinek a tésztájába darált mandula és reszelt étcsoki kerül, a tetejét pedig egész manduladarabok koronázzák meg.
A darált mandula ehhez az egyszerű kakaós kevert sütihez is nagyon jól passzol. A tésztát gazdagabbá teszi a belereszelt étcsoki. Ha a tetejére egész manduladarabokat szórsz, még finomabb lesz.
Hozzávalók 6 személyre
👉 25 dkg liszt
👉 25 dkg darált mandula
👉 25 dkg vaj
👉 20 dkg étcsoki
👉 15 dkg cukor
👉 3 tojás
👉 2.5 dl habtejszín
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
👉 1 teáskanál fahéj
👉 10 dkg egész mandula a tetejére
👉 vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A vajat keverd habosra a cukorral és a tojásokkal, majd reszeld hozzá az étcsokit. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a darált mandulával, a sütőporral a kakaóporral és a fahéjjal, és a tejszínnel felváltva adagold a cukros részhez. Jó sűrű tésztát fogsz kapni. Egy tepsit kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és egyengesd el benne a masszát. Az egész mandulákat éles késsel kicsit aprítsd fel, szórd meg vele a süti tetejét, és told 200 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Várd meg, amíg kihűl, és utána szeleteld.
0 Megjegyzések