A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megpróbálta elrejteni anyja holttestét az erdőben a német férfi


Egy idős német nő holttestét találták meg vasárnap Kürtöspuszta közelében, akár egy egy hónapja is heverhetett az erdőben. Információink szerint a rendőrség a 80 év körüli nő fiát gyanúsítja az emberölés elkövetésével, aki még nem tett vallomást. A nyomok azonban ellene szólnak.


Egy somogyfajszi férfi koszorúk kötéséhez szedett alapanyagot a Kürtöspusztához közeli erdőkben, amikor kilométerekre a lakott területtől, a fák között egy sárga és egy kék kabátra, és egy plédre figyelt fel. Közelebb ment, és egy meztelen lábfejet pillantott meg. Rettenetesen megrémült, amikor rájött, hogy egy holttestet talált.

A rendőrök az esettel kapcsolatban másnap egy 56 éves férfit a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságra állítottak elő. A kisberényi férfit őrizetbe vették, és emberölés megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A bűncselekmény körülményeit szakértők bevonásával a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja, tudtuk meg a rendőrségtől.

Az idős asszony Gadányban élt, és a lakóhelyéhez képest 30 kilométerre találták meg a holttestét. A fia néhány héttel ezelőtt autóval magával vitte valahová, de egyedül ért haza. Később azt mondta, hogy az édesanyja hazament Németországba. Fél éve éltek albérletben Gadányban, szerény körülmények között. Egy másik német nőtől béreltek egy házat. Az idős nő mozgássérült volt, néha a fia kerekesszékben tolta a faluban.

– Nem bántani kellett volna, hanem gondozni! – fakadt ki a közelben lakó Orsós Tibor. –  Egy ismerősöm gondozta az idős asszonyt a fia helyett. A fiú ugyanis gyakran aludt a rokonságnál vagy éppen az autójában. Ivott, ápolatlan volt, mint egy csöves.     

A németek házának szomszédságában egy középkorú nő sarlózott az árokban. Tyúkhúrt szedett éppen a szárnyasainak. A közelben macskák kóboroltak, ugyanis 15 macskát tartottak az elhunyt nő házánál. Az állatvédők délután jöttek, hogy elvigyenek a cicákból párat a menhelyre.

– Meglepett bennünket, ami történt – mondta a szomszéd, Csizmadia Jánosé. – Mindig barátságosak voltak, de én nem tudok németül, így nem sokat beszéltem velük. Egyszer annyit láttam, hogy a fiú a hátán vitte ki az udvarból az édesanyját, de nem tudom, hogy hová. Aztán jöttek mentők, rendőrök...   

Úgy tudjuk, hogy nincs könnyű dolguk a nyomozóknak, mert a hetek óta a szabadban lévő tetem nem volt jó állapotban. Úgy tudjuk, hogy külsérelmi nyomot egyelőre még nem találtak rajta, ezért az is előfordulhat, hogy kihűlés végzett az idős asszonnyal. A férfi egyelőre hallgat, így az elkövetés módjáról és motivációjáról még nem tudni, és az sem világos, de felettébb gyanús, hogy miért akarta eltüntetni anyja holttestét az erdőben.   

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések