A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Eltiltanák a vezetéstől a hajdúnánási asszonyt, aki őzikéket nézett, miközben nekihajtott egy vonatnak


Későn vette észre a fénysorompó tilos jelzését, összeütközött az utolsó vagonnal.


A Debreceni Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat az ellen az asszony ellen, aki nagyfokú figyelmetlenségből adódóan nekiütközött egy mozgásban lévő személyvonatnak – tájékoztatta portálunkat a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A vád szerint a hajdúnánási asszony 2022. május 7-én 16 óra 26 perc körüli időben egyedül közlekedett személygépkocsival Polgár felől Hajdúnánás irányába. Az említett helyen és időpontban borult idő volt, de még természetes, nappali fényviszonyok uralkodtak, gyér volt a forgalom a kátyús, töredezett úttesten. Hajdúnánáshoz közeledve a közutat vasúti sínpár keresztezi, amely fénysorompóval van ellátva és a bűncselekmény elkövetésének időpontjában tilos jelzést mutatott, ezt azonban a vádlott nem vette észre, mivel elterelték a figyelmét a közút melletti erdősávból előbukkanó őzek. A vádlott egyenletes tempóban haladt a vasút-közút kereszteződéséhez, amikor is észrevette az előtte 60 km/h sebességgel áthaladó személyvonatot, és vészfékezés ellenére autójával nekiütközött a szerelvény utolsó kocsijának – olvasható a Főügyészség közleményében.

A vonaton kétfős személyzet és 22 utas tartózkodott, a baleset következtében személyi sérülés nem történt, azonban a cselekmény veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát.

A hajdúnánási asszony a vasúttársaságnak mint sértettnek több mint fél millió forint kárt okozott, melynek megtérítését kérte a sértett képviselője a Hajdúnánási Rendőrkapitányság előtt lefolytatott nyomozás során.

A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen a Debreceni Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottat határozott időre tiltsa el a „B” kategóriájú közúti járművek vezetésétől, míg a sértett képviselője által előterjesztett polgári jogi igény elbírálását utasítsa egyéb törvényes útra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések