A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Barátja tizenhárom évvel ezelőtti meggyilkolása miatt állt bíróság elé egy csongrádi férfi


A gyilkosság részleteit már ismerik a bíróságon, de a holttestet továbbra sem találják.


Egy 37 éves férfit vádol emberöléssel a Szegedi Törvényszék. Az MTI tudósítása szerint vádlott és a későbbi áldozat a 2000-es évek közepén ismerték meg egymást, egy munkahelyen dolgoztak. 2005-2006-ban egy ideig Csongrádon lakótársak voltak, időnként együtt ittak. A két férfi 2009. július 2-án is egy nagyobb társaságban együtt ivott egy csongrádi kocsmában, ahol összeverekedtek. 

Később a vádlott egy ismerősénél bográcsozott, amikor meglátta az utcán sétáló társát, és behívta az udvarra. Ezután egy 30-40 centis fanyelű szekercével fejbe vágta és egy piszkavassal szív tájékon szúrta a férfit, aki a helyszínen meghalt. A vádlott ezt követően egy ismerősével a szekercét és a piszkavasat elrejtette, majd a holttestet egy kézikocsival a Tisza árterébe vitték, és a vádlott elásta. A holttest azóta sincs meg, pedig többször is keresték az ártérben.

A rendőrség 2009 nyarán elrendelte az áldozat körözést, de felkutatása nem vezetett eredményre. A nyomozók 11 évvel az eltűnés után, 2020 nyarán jutottak olyan információkhoz, amelyekből rájöttek, hogy a keresett férfit megölhették. Ezután fogták el a vádlottat. A holttest eltüntetésében közreműködő férfi bűnpártolásnak minősülő cselekménye a nyomozás megindításakor már elévült.

Az ügyészség a vádlott beismerése esetére – amennyiben lemond a tárgyalás jogáról – nyolc év börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A vádlott a bíróság előtt azt állította, a gyilkosságot nem követte el, csupán a holttest elrejtésében segédkezett Az ügyben jövőre tárgyalást tartanak, a törvényszék akkor dönt majd.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések