Hirdessen itt

Lelketlen csalók vitték el egy kerekesszékes debreceni bácsi összes megtakarítását


Tetőjavítást ígérve jutottak be a házába, több százezer forintot loptak el tőle. A gyanúsítottakat a napokban fogták el. 


Egy ismeretlen férfi csengetett be szeptember 23-án délután a debreceni sértett házába. Azt mondta, hogy társaival a közelben dolgozik, és látja, hogy a járda javításra szorul. Aztán amikor beljebb ment, a szót hamar a tetőcserére terelte, mivel az is rossz állapotban volt. A férfi végig azt hangoztatta, hogy van kimaradt anyaguk, így a munkát hamar el tudják végezni. Látta, hogy az idős ember és vele élő rokona hajlik erre, ezért társát is odahívta. A javításért és az ahhoz szükséges anyagért 300 ezer forint kértek. Amikor a pénzt megkapták, távoztak, de mint kiderült, nemcsak a kialkudott összeget, hanem a több százezer forint megtakarítást is ellopták – írja a police.hu.

A kétségbeesett sértettek gyorsan értesítették a rendőrséget, de az egyenruhások hiába keresték, nem találták a férfiakat. A debreceni nyomozók mindent megtettek annak érdekében, hogy azonosítsák a lelketlen elkövetőket, akiket az sem tartott vissza, hogy egy mozgáskorlátozott, kerekesszékes idős ember volt az áldozatuk.

A mindenre kiterjedő nyomozás eredményeként két román állampolgár került látókörükbe, akiket november 16-án lopás bűntett elkövetésének meglapozott miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

A nyomozók a vagyonvisszaszerzés érdekében is intézkedtek. A gyanúsítottaktól lefoglalták az ellopott pénz közel kétharmadát, amit visszaadtak jogos tulajdonosának.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések