A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Morawiecki merész ígéretet tett: meg fogja győzni Orbánt, hogy aláírja Finnország NATO-csatlakozási kérelmét


A lengyel miniszterelnök legközelebb a V4-csúcs keretében találkozik majd a magyar kormányfővel.


Mateusz Morawiecki megígérte Sanna Marin, finn miniszterelnöknek, hogy segíteni fog meggyőzni Orbán Viktort, hogy a magyar kormányfő is ratifikálja Finnország NATO-csatlakozását – adta hírül keddi cikkében az Euroactiv.

Emlékezetes, Magyarország és Törökország az utolsó két állam, amelyek még nem ratifikálták Finnország NATO-tagsági kérelmét.


Ígetett tette a lengyel kormányfő

Lengyelország az elsők között ratifikálta Finnország tagságát, noha a jogállamiság és a sajtószabadság eltérő értelmezése miatt nem mindig ápolt jó viszonyt Helsinkivel – emlékeztet keddi írásában a portál. Most azonban
Morawiecki szerint Lengyelország és Finnország közösen áll az Oroszországgal szembeni frontvonalon, amely kihívásnak „nem lehet egyedül megfelelni”
– idézi a lap a lengyel kormányfőt.

Néhány napon belül találkozni fog a magyar miniszterelnökkel a V4-es csúcs keretében, és biztos benne, hogy szlovák és cseh barátaival arra fogja kérni Orbán Viktort, hogy gyorsan ratifikálja a dokumentumokat – mondta Mateusz Morawiecki a sajtótájékoztatón.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések