Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Laktató zöldségleves, ahogy az olaszok készítik: teljesen vegán, de mindenki imádni fogja


Az olasz zöldségleves, vagyis a ribollita olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál.


A ribollita nevű olasz zöldségleves szülőhazája Toszkána, ahol a sok napsütésnek köszönhetően rengeteg friss, vitamindús zöldség terem. Itthoni alapanyagokból is tökéletesre készítheted ezt a sűrű fogást, ami után talán már nem is fogtok másodikat kívánni.

Hozzávalók 4 személyre

👉 30 dkg fehérbab
👉 4 olajos aszalt paradicsom
👉 4 babérlevél
👉 4 bazsalikomlevél
👉 2 szál zellerzöld
👉 2 sárgarépa
👉 1 fehérrépa
👉 1 kis zellergumó
👉 1 lila hagyma
👉 1 alaplé
👉 1 hámozottparadicsom-konzerv
👉 1 duci gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A babot előző este áztasd be. Másnap a lila hagymát vágd apróra, és olívaolajon párold üvegesre. Közben tisztítsd meg és szeleteld fel a fokhagymát, az olajos paradicsomot és a zöldségeket is, tedd őket a puha lila hagymára, és pirítsd meg néhány perc alatt. Öntsd rájuk a paradicsomkonzervet, nyomkodd össze a paradicsomokat, majd öntsd fel az alaplével. Kanalazd hozzá a lecsepegtetett babot, dobd bele a babérlevelet és az egészben hagyott zellerszárakat, sózd, borsozd, fűszerezd csíkokra vágott friss bazsalikommal, és lassú tűzön egy óra alatt főzd össze. Tálalás előtt a zellerszárakat halászd ki belőle.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések