Az olasz zöldségleves, vagyis a ribollita olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál.
A ribollita nevű olasz zöldségleves szülőhazája Toszkána, ahol a sok napsütésnek köszönhetően rengeteg friss, vitamindús zöldség terem. Itthoni alapanyagokból is tökéletesre készítheted ezt a sűrű fogást, ami után talán már nem is fogtok másodikat kívánni.
Hozzávalók 4 személyre
👉 30 dkg fehérbab👉 4 olajos aszalt paradicsom
👉 4 babérlevél
👉 4 bazsalikomlevél
👉 2 szál zellerzöld
👉 2 sárgarépa
👉 1 fehérrépa
👉 1 kis zellergumó
👉 1 lila hagyma
👉 1 alaplé
👉 1 hámozottparadicsom-konzerv
👉 1 duci gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
0 Megjegyzések