Különleges édesség a magokkal töltött sült alma, amelynek az illata kellemesen járja be készítés közben a lakást.
A töltött sült alma nagyon egyszerűen elkészíthető, mégis izgalmas édesség. Készítheted kizárólag dióval vagy mandulával, kesudióval, mogyoróval keverve is, de vigyázz, csak sótlan terméket használj hozzá!
Hozzávalók 5 darabhoz
👉 10 dkg dió vagy magkeverék
👉 5 dkg aszalt gyümölcs (szilva, sárgabarack, vörös áfonya stb.)
👉 5 alma
👉 2 evőkanál méz
👉 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Az almákat mosd meg, a tetejüket vágd le, és középen a csumájukat vájd ki. A magokat és az aszalt gyümölcsöket tedd egy tálba, keverd el a fahéjjal és a mézzel, és kanalazd őket az almák belsejébe. Ha tudod, illeszd vissza az almákra a tetejüket, majd helyezd el őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told a sütőbe negyedórára, amíg az egész illatosan összesül.
0 Megjegyzések