Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Illatos sült alma mézes dióval töltve - A régi édesség ma is nagyon finom


Különleges édesség a magokkal töltött sült alma, amelynek az illata kellemesen járja be készítés közben a lakást.


A töltött sült alma nagyon egyszerűen elkészíthető, mégis izgalmas édesség. Készítheted kizárólag dióval vagy mandulával, kesudióval, mogyoróval keverve is, de vigyázz, csak sótlan terméket használj hozzá!

Hozzávalók 5 darabhoz

👉 10 dkg dió vagy magkeverék
👉 5 dkg aszalt gyümölcs (szilva, sárgabarack, vörös áfonya stb.)
👉 5 alma
👉 2 evőkanál méz
👉 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Az almákat mosd meg, a tetejüket vágd le, és középen a csumájukat vájd ki. A magokat és az aszalt gyümölcsöket tedd egy tálba, keverd el a fahéjjal és a mézzel, és kanalazd őket az almák belsejébe. Ha tudod, illeszd vissza az almákra a tetejüket, majd helyezd el őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told a sütőbe negyedórára, amíg az egész illatosan összesül.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések